понеділок, 10 серпня 2015 р.

Стрічка часу - ще одна цікавинка інноваційного вчителя


Коли я вчилася в школі ми робили стрічки часу на папері: на якихось рулонах, шпалерах, просто склеювали альбомні листи, малювали стрічку на аркуші ватману ... В даний час для створення стрічок часу існують спеціальні програми та сервіси Інтернету.
Варіантів використання стрічок часу дуже багато, є де розігратися фантазії. Стрічку часу можна використовувати як на уроці, так і в позаурочній діяльності.
Ось і я вирішила для своїх 9-ти класників створити стрічку часу "Історія ОС Windows"


Для її створення я використовувала сервіс WheninTime
Безкоштовний сервіс. Є можливість спільної роботи. Кожна подія може містити текст, зображення, відео. Створювати стрічку можна "з чистого листа", на основі шаблону, існуючої стрічки, блогу, твіттера, YouTube та ін. Також, що не менш важливо, є можливість вбудовувати свою стрічку часу у власний електронний курс чи блог!
Не всі працює добре, наприклад, можуть виникнути проблеми зі зміною шаблону. У мене, також чомусь не вийшло додати відео, але я ще "покопаюсь" в цьому сервісі і сподіваюсь, що цю проблему буде вирішено. 
Пізніше до цієї статті додам інструкцію щодо використання даного сервіса.
Зрозуміло, що сервісів для створення стрічок часу багато. Пропоную переглянути деякі з них.....
Dipity один з найвідоміших сервісів. Час можна "побачити" в різних варіантах: власне, стрічка часу, книга швидкого перегляду (схоже на слайд-шоу), список або карта. Можлива спільна робота. Сервіс чудовий, але часом працює дуже повільно. Безкоштовний акаунт дозволяє створити тільки 3 стрічки, в кожній стрічці не більше 150 подій. На кожну подію можна додати фото, відео, текстовий опис, гіперпосилання.
Випробувала і цей сервіс, але у мене на жаль нічого не вийшло, чомусь після опису стрічки часу не з'являється поле для її створення.......Не знаю чому????)))))))

TimeRime в події можна додавати текст, відео, графіку, звук (mp3). Є можливість спільної роботи. У безкоштовної версії обмеження на зберігання в 50 Мб., Кількість подій на стрічці не більше 100, відео можна додавати тільки з YouTube.
TimeToast - сервіс для створення досить простих стрічок часу. Поки безкоштовний. Для кожної події можна додати зображення, текст і гіперпосилання. Перегляд у двох варіантах: стрічка і список подій (можна роздрукувати). 

Отже, можливостей безліч, беріть і творіть!!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар