вівторок, 14 квітня 2015 р.

Використання OneNote як інструменту співпраці вчителя та учнів

   Сьогодні нові інформаційні технології - невід’ємна частина нашого життя. Маючи в своєму розпорядженні комп'ютер, можна інтенсифікувати процес навчання, зробити його більш наочним і динамічним, формувати уміння працювати з інформацією, готувати особистість "інформаційного суспільства", формувати дослідницькі уміння, розвивати комунікативні здібності. Це забезпечує швидке і міцне опанування навчального матеріалу, розвиває пізнавальні здібності та розумові якості учнів, сприяє активізації їх пізнавальної діяльності.
   Використовуючи різноманітні он-лайн сервіси можна урізноманітнити процес навчання. Одним із таких цікавих сервісів є Microsoft OneNote Online. Це онлайн записник, який можна використовувати в діяльності вчителя, та ще й безкоштовний.
    OneNote  - це інструмент, який дозволяє організувати співпрацю вчителя і учня. За допоомгою цього інструменту можна організувати самостійну роботу учнів, інтерактивні заняття, проведення проектної та дослідницької діяльності, особливо разом з використанням Office Online, що дозволяє вбудовувати офісні документи.
    Хочу продемонструвати використання цього інструмента на прикладі розробленого підсумкового уроку з тем "Мультимедіа. Комп'ютерні публікації", який був проведений у формі самостійної роботи. 
      Для створення цього уроку я спочатку створила Блокнот "Інформатика" в ньому створила новий розділ - потрібний мені клас 11-А(І група), сторінками цього розділу стали прізвища учнів.

  Потім, в робочій області для кожного учня було складені завдання: тест (виконаний за допомогою форм в Excel Online), створення колективної презентації "Особливості роботи в MS PublisherМультимедійні презентації" та запис коментарю на віртуальній дошці http://padlet.com


  Оскільки учні вперше виконували такого типу завдання, то вони були в захваті. Оосбливо їх вразило колективне заповнення презентації та можливість залишати свої записи на віртуальній дошці. Тож заради цього потрібно працювати!!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар