понеділок, 6 квітня 2015 р.

Хмарний кабінет вчителя


Останнім часом масштаби впровадження хмарних технологій стрімко зростають. У галузі освіти твориться справжня революція. Тепер, щоб вчити, вчителю не обов'язково стояти біля дошки та носити з собою купу флешок з матеріалами, Для цього потрібно лише мати власний методичний Хмарний кабінет та підключитися до Інтренету. Ми стаємо свідками впровадження хмарних технологій у системі середньоїі вищої освіти та розбудови єдиного інформаційного простору.
Для мене першим сховищем і способом передачі інформації для учнів став мій блог. Але коли  я неодноразово читала блог вчителя інформатики та математики Світлани Попель та вступила у спільноту Наука України на ФБ, то зрозуміла, що Особистий хмарний кабінет - це те що мені потрібно.
Хмарний методичний кабінет має ряд переваг над вчительським сайтом чи блогом. В ньому можна не лише зберігати свої матеріали а й створювати дистанційні курси та завдання для учнів за які вони отримують оцінки в електронний журнал.  В дистанційних уроках можна розміщувати презентації, інтерактивні тести, інтерактивні карти знань, відеоуроки чи відеоматеріали до уроків. Таким чином, урок стає інтерактивним і цікавим для учнів.
Отже, починаю опановувати Хмарні технології створивши свій власний Хмарний кабінет у Відкритій школі хмарних технологій .
Запрошую всіх теж впроваджувати хмарні технології та ділитися досвідом.
Пізніше викладу інструкцію по створенню власного хмарного кабінету

Немає коментарів:

Дописати коментар